Veilig fietsen en joggen in 20 Duffelse straten

"Geen fietspad, geen 70 km/u. Dit is een belangrijke nieuwe maatregel in ons Duffels verkeersveiligheidsbeleid", zegt Staf, onze schepen van Mobiliteit. In 20 Duffelse straten is het daardoor voortaan veiliger wandelen, fietsen en joggen. In de smalste straten is het plaatsen van verkeersborden voldoende. In de bredere straten voorzien we extra markeringen. Zo worden er in de Binnenweg en de Euster brede fietssuggestiestroken voorzien, zodat de automobilist echt het gevoel krijgt dat hij zijn snelheid moet aanpassen.

Over welke straten gaat het nu precies? ​Hier verandert vanaf woensdag 28 maart de snelheid van 70 naar 50 km per uur: Binnenweg, Varestraat, Zijpstraat, Poederstraat, Enkelstraat, Halfkousweg, Kraanstraat, Euster, Heuvelstraat, Zwarthoutstraat, Draakbosweg, Bosstraat, Franselei, Boecksteinweg, Schaaruit, Straatjesbossen, Dijkstaplei, Bleidenhoek, Itterbeek en Oude Waarloossteenweg.

Verschillende andere centrumstraten kregen de afgelopen maanden nieuwe voetpaden of een nieuwe toplaag. "Vooral de nieuwe Nieuwstraat betekent veel extra comfort voor de leerlingen en de buurtbewoners," zegt Staf. "Vroeger werd er zoals in de Kasteelstraat gekozen voor een asfaltbestrijking. Maar het fietscomfort was dan veel minder groot en de losliggende steentjes waren hinderlijk voor de buurtbewoners. Nu kozen we voor een wat duurdere oplossing, maar het resultaat is veel beter."

Tags: